Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Ontdek het thema

Bekijk de ingediende voorstellen

Stelen Ontmoet Stelen wil petanquen en pingpongen

Omschrijf je project

In 2017 werd in Stelen een verenigingenmarkt georganiseerd om alle organisaties, verenigingen en vrijwilligers in de kijker te zetten. Uit de enthousiaste reacties die dag bleek overduidelijk de vraag van Stelenaren naar laagdrempelige mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Een aantal enthousiaste vrijwilligers staken de koppen bij elkaar en "Stelen Ontmoet Stelen" nam een vliegende start: tijdens de zomermaanden organiseren we geregeld een "PopUp-café" aan de voormalige chirobarak op het Stelens Pleintje. Mensen passeren, slaan een praatje met elkaar, leren andere Stelenaren kennen en ... komen terug bij een volgende aktiviteit.

Waarom eens niet petanque spelen of pingpongen met de kinderen of de buren?

 

Is de locatie ...

op openbaar domein

Wie wil je bereiken met je project?

Om de functie en mogelijkheden van het "Stelens Pleintje" als centrale ontmoetingsruimte tijdens de zomermaanden verder te benutten werd door de bezoekers al meermaals gepolst naar de mogelijkheden om een petanquebaan aan te leggen en een pingpongtafel te plaatsen.

Door de centrale ligging en het contact met de straat, de school, ... worden Stelenaren laagdrempelig bereikt om spontaan een praatje te slaan of mee te spelen.

Wat wil je precies bereiken met je project? (meerwaarde)

Bij onze activiteiten van het PopUp café in de laatste jaren zagen we vaak het enorme potentieel van het "Stelens Pleintje" als centrale ontmoetingsplaats, ook voor nieuwe inwoners of mensen die (nog) geen lid zijn van een bestaande vereniging. Graag willen we deze functie verder uitbouwen.

Gevraagd budget:

Geschat budget, maar afhankelijk van eigen mogelijkheden: 5000-7000€

Laad hier een afbeelding of schets toe die je project extra toelicht.