Ontwerp plein klaar voor aftoetsing bij buurtbewoners

De stadsdiensten gingen aan de slag met de resultaten van de bevraging op 19 mei. De kinderen konden toen aangeven wat ze het liefst willen doen op het plein. Hieronder lichten we toe hoe we tegemoet proberen te komen aan de vragen van de kinderen. 

  1. Glijden stond met stip op de eerste plaats. Er is al een heuvel die zich perfect leent voor een glijbaan. Onderaan de glijbaan komt er een valbodem.

  2. Vervolgens scoorde een kabelbaan het hoogste. Uit opmetingen blijkt dat de kabelbaan in deze opstelling ongeveer 20 m lang kan zijn.
  3. Om aan de vraag naar klimmogelijkheden tegemoet te komen kan er eventueel één of meerdere klimbom(en) van een grotere maat geplaatst worden. Zo ontstaat er een combinatie van natuur en spel.


  4. De aanplanting zal bijenvriendelijk zijn en er wordt een insectenhotel geplaatst.


  5. De huidige zitbanken worden samen geplaatst om een hangplek te creëren en ontmoeting mogelijk te maken.

De groendienst maakte ook een nieuw filmpje waarop je de inplanting van deze elementen kunt bekijken.

Nog opmerkingen of suggesties?

Graag weten we of de buurtbewoners dit ontwerp zien zitten of er eventueel nog vragen of opmerkingen bij hebben. Laat het zeker weten via deze reactiepagina. Je kunt reageren tot en met 11 juli 2021. Als er nadien nog aanpassingen gebeuren aan het ontwerp op basis van deze reacties, zal je dit op deze site vernemen. 

Update 12 juli

De participatieperiode werd afgesloten, lees de terugkoppeling van de stad op de binngengekomen reacties.