Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Bedankt voor jullie reacties! We gaan aan de slag!

Tot en met 11 juli kon je reageren op het ontwerp dat de stad maakte met jullie inbreng van het participatiemoment op 19 mei. Het voorstel voor de inrichting van speelplein Heilig Hartplein kreeg nog heel wat aandacht, zelfs RTV pikte het op en maakte een reportage. We zijn opgetogen dat vele buren blij zijn met het groene natuurlijke ontwerp. Vooral ook de opmerkingen dat er rekening gehouden is met de wensen van de kinderen en dat ze er enorm naar uitkijken doet ons hart sneller kloppen want daar doen we het tenslotte voor.

Uiteraard zorgen bomen en meer groen ook voor meer onderhoud dan nu het geval is. De groendienst zal dit met veel zorg opnemen. Omdat het een natuurlijk pleintje wordt mag de begroeiing ook al eens wat (gecontroleerd) wilder staan zodat ook de bijen en andere insecten er mee van kunnen  genieten. De schaduw van de bomen zal ervoor zorgen dat het aangenaam vertoeven is op het plein. We bekijken zeker om enkele klimbomen te plaatsen, uiteraard zullen deze in het begin wel even tijd nodig hebben om te groeien en sterk te worden.

Wat de speeltoestellen betreft, gaan we zoals gevraagd en bevestigd door het merendeel van de reacties op zoek naar een kabelbaan en glijbaan die we op de heuvel kunnen plaatsen. Hiermee zullen zowel kleine als de iets grotere kinderen zich kunnen amuseren. Uiteraard staat veiligheid altijd voorop, de toestellen die we plaatsen zijn gekeurd en worden goed opgevolgd door onze diensten.

De aankoop wordt nu opgestart, zodra er duidelijkheid is rond planning en plaatsing zullen we de buren hier terug over informeren.