Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Ravotten maar!

De inrichting van het speelplein is klaar! Kinderen uit de buurt wilden graag een kabelbaan en glijbaan en kunnen daar nu volop van genieten. Klimbomen en ander groen zorgen in de toekomst voor een verfrissende oase.

In 2021 kwamen medewerkers van dienst jeugd en speelruimte met de kinderen uit de buurt samen om hun wensen voor het speelplein te bespreken. Via de website IdeeVoorGeel verzamelde de stad reacties op het eerste ontwerp en later ook op het definitieve voorstel. De kinderen kozen zelf voor een kabelbaan en een glijbaan op de bestaande heuvel. De stad vond het belangrijk om duurzaam (speel)groen te voorzien.

Voor jong en oud

De kabelbaan en glijbaan in robiniahout zijn nu klaar voor gebruik. De klimbomen moeten nog wat groeien maar ze zorgen in de toekomst voor uren klimplezier. De stad plantte daarnaast ook andere bomen om de natuurlijke sfeer van het speelplein te benadrukken. Binnen enkele jaren bieden zij de nodige afkoeling tijdens de warmste zomerdagen. Enkele zitelementen geven volwassenen de gelegenheid om gezellig bij elkaar te zitten om een babbeltje te slaan.