home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Kinderen kiezen mee een nieuw speeltoestel

Op woensdag 11 mei kwamen we langs op het speelpleintje om te luisteren naar de voorstellen van de kinderen voor een nieuw speeltoestel. Kinderen konden een toestel aanduiden en aangeven wat ze hier juist het leukste aan vinden. Op basis daarvan kwamen we tot enkele vaststellingen.

  • Wat we heel veel hoorden is dat kinderen het huidige speeltoestel eigenlijk prima vinden.
  • Wat onbetwistbaar in het nieuwe speeltoestel moet zitten, is een glijbaan. Zo goed als elk kind heeft dit genoemd.
  • Naast het glijden willen de kinderen voornamelijk klimmen en in tweede instantie schommelen.

We zullen nog moeten bekijken of we dit alles kunnen bundelen in één toestel dat past op de huidige locatie. Als dat niet lukt, zal de schommel mogelijk afvallen.

Andere suggesties nemen we mee en er zal bekeken worden of ze mee kunnen opgenomen worden zoals een huisje/platform om onder te zitten, een glijpaal …
De wip wil men ook graag behouden en/of vervangen door een andere.

Het witte zand onder het speeltoestel wil men zeker zo houden. Deze doet niet enkel dienst als veilige ondergrond maar ook om mee te spelen, zeker voor de kleinsten. We onthouden ook dat kinderen houden van kleur en nemen dit mee als we offertes gaan opvragen.

Op deze pagina kun je doorgeven of je de voorstellen die gedaan werden op het inspraakmoment ziet zitten. Je kunt ook zelf nog een ander idee doorgeven. Reageren kan tot 1 juni. 

Deel op facebook
Deel op twitter