Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Het speeltoestel is er, ravotten maar!

28-02-2023

Het oude speeltoestel op speelplein Leschot was volledig opgespeeld en moest in 2022 verwijderd worden. Daarop organiseerden medewerkers van dienst jeugd en speelruimte ter plaatse met de kinderen uit de buurt een inspraakmoment om te luisteren naar hun wensen voor een nieuw speeltoestel. Het speelplein is vooral aantrekkelijk voor (ouders met) kleine kinderen. Het was al snel duidelijk dat zij terug een combinatietoestel vroegen waar een aantal spelmogelijkheden inzaten zoals een glijbaan, klimmogelijkheden, een huisje om in te schuilen, een glijpaal,… Het volledige traject kon opgevolgd worden via de website Idee Voor Geel. Onlangs werd een nieuw speeltoestel geplaatst. Hierop vindt men heel wat van de gevraagde vereisten terug. Voor ouders staat er een picknickbank zodat zij een babbeltje kunnen slaan terwijl de kinderen het toestel ontdekken. We hopen dat de kinderen uit de buurt en de omliggende straten weer vele uren speelplezier zullen beleven op dit pleintje. Laat de lente nu maar komen!  

Kinderen kiezen mee een nieuw speeltoestel

17-05-2022

Op woensdag 11 mei kwamen we langs op het speelpleintje om te luisteren naar de voorstellen van de kinderen voor een nieuw speeltoestel. Kinderen konden een toestel aanduiden en aangeven wat ze hier juist het leukste aan vinden. Op basis daarvan kwamen we tot enkele vaststellingen. Wat we heel veel hoorden is dat kinderen het huidige speeltoestel eigenlijk prima vinden. Wat onbetwistbaar in het nieuwe speeltoestel moet zitten, is een glijbaan. Zo goed als elk kind heeft dit genoemd. Naast het glijden willen de kinderen voornamelijk klimmen en in tweede instantie schommelen. We zullen nog moeten bekijken of we dit alles kunnen bundelen in één toestel dat past op de huidige locatie. Als dat niet lukt, zal de schommel mogelijk afvallen. Andere suggesties nemen we mee en er zal bekeken worden of ze mee kunnen opgenomen worden zoals een huisje/platform om onder te zitten, een glijpaal … De wip wil men ook graag behouden en/of vervangen door een andere. Het witte zand onder het speeltoestel wil men zeker zo houden. Deze doet niet enkel dienst als veilige ondergrond maar ook om mee te spelen, zeker voor de kleinsten. We onthouden ook dat kinderen houden van kleur en nemen dit mee als we offertes gaan opvragen. Op deze pagina kun je doorgeven of je de voorstellen die gedaan werden op het inspraakmoment ziet zitten. Je kunt ook zelf nog een ander idee doorgeven. Reageren kan tot 1 juni. 

Meer nieuws & activiteiten

Speelplein Leschot

Het huidige speeltoestel is versleten. Samen gaan we op zoek naar een nieuw speeltoestel voor op het plein. Op deze site vind je de stappen die al gezet zijn bij 'Nieuws'.

Lees meer

Speelplein Leschot

Deze campagne geeft buurtbewoners de kans om ideeën te geven over hoe zij het pleintje graag zien in de toekomst.

Woensdag 11 mei 2022 van 12.15 tot 14 uur

Inspraakmoment buurtbewoners op het plein zelf

Dinsdag 17 mei 2022

Resultaat van het inspraakmoment

Donderdag 2 juni 2022

Vereisten voor het speeltoestel zijn bepaald

Woensdag 7 september 2022

Nieuwe speeltoestel is gekend.

Begin 2023

Project wordt uitgevoerd

Jullie bijdragen

Willekeurig
Populair
Recent
Ontdek ze allemaal