Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Geel zet zich in voor veiligheid na inzendingen van inwoners

Eind januari vroeg stad Geel aan inwoners om ideeën rond veiligheid in te dienen. Zo werken we samen aan een veiliger Geel voor iedereen, want veiligheid is een gedeelde zorg. Zo luidt de baseline van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. 58 ideeën werden ingezonden op de participatiewebsite Idee voor Geel. We willen dan ook de inwoners die een idee indiende bedanken om mee te denken!

De werkgroep analyseerde en besprak ondertussen alle inzendingen. Een groot deel daarvan waren meldingen die naar de betrokken diensten zijn gestuurd. De diensten nemen dit op en sommige meldingen zijn zelfs al opgelost. De werkgroep zal elke inzending ook individueel antwoorden om te melden wat we met de inzending deden of nog zullen doen.

Ontmoetingsplekken creëren en overlast aanpakken

De inzendingen leiden niet meteen naar volwaardige projecten, maar de werkgroep heeft ideeën uit de inzendingen gebundeld. De stadsdiensten gaan hiermee aan de slag.

Zo is het stadsbestuur momenteel bezig met het uitwerken van ontmoetingsplekken. Hiervoor werd de mening van Geelse jongeren gevraagd en zijn studenten bachelor Bouw van Thomas More momenteel bezig met de bouw van een eerste ontmoetingsplek aan het zwembad van Geel. Voor elke ontmoetingsplek zoekt stad Geel een locatie waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ook voldoende sociale controle is.

Daarnaast kwamen er meerdere inzendingen rond overlast binnen. De werkgroep bundelde deze meldingen en politiezone Geel-Laakdal-Meerhout denkt na in de richting van ‘overlastvrijwilligers’ in navolging van de cybersecurity- en diefstalpreventievrijwilligers. Hier mag je dus zeker nog nieuws over verwachten!

Samen aan veiligheid blijven werken

Heb je nog een idee over de veiligheid in Geel en wil je mee nadenken over dit onderwerp? We hoideeren je graag! Neem zeker contact op met veiligheid@geel.be of 014 56 60 64. Veiligheid blijft een gedeelde zorg.

Deel op facebook
Deel op twitter