Deel op facebook
Ontdek het thema

Dit waren de projecten in de stemronde

Velodroom in Holven

Breng je stem uit

In de eerste helft van vorige eeuw was er in Geel-Holven een heuse velodroom, de Heidebloem genoemd. Begin jaren 60 was de baan echter in verval geraakt en werd ze afgebroken. Enkel de straatnamen Velodroomstraat en Velodroomwijk verwijzen nu nog naar deze historische site.

Tegenwoordig is deze omgeving mooi omgevormd tot een speelplein met langs één kant speeltuigen en langs de ander kant een grasplein/voetbalveld. Het geheel is omkaderd door groen, bomen en hagen. 

Als ik terug denk aan mijn jeugdjaren, waren er  her en der op braakliggende terreinen ‘pistes’ waar wij als kind plezant konden rondfietsen over bulten en aangelegde bochtjes. Die twee willen wij terug combineren. En waar zou je dit beter kunnen leggen dan op het terrein waar vroeger de velodroom stond? De bedoeling is om rond dit terrein een heus fietsparcours aan te leggen, met bergjes, dalen, bochten,… Een soort “singletrack” baan voor kinderen. Zo kunnen die bengels naar harte lust ravotten met de fiets, weg van het verkeer.

Het doelpubliek zijn kinderen van de lagere school, om hen niet alleen fietsbehendigheid bij te brengen maar tegelijk ook plezier te laten beleven op hun fiets. Tevens willen we ook nog extra groen aanleggen, met diverse struiken met eetbare besjes om zo de kinderen een gezonde versnapering te bieden na hun tochtje. Hierdoor krijgt Holven als het ware zijn velodroom’ terug!

(onderstaande foto’s zijn van Rijkevorsel, waar buurtbewoners ook een dergelijk initiatief genomen hebben)





Meer info over het project

Velodroom.pdf

Download het bestand