home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Stilstaan en parkeren

Hoe kunnen we het stilstaan en parkeren beter organiseren?

4
0

Deze voorstellen werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent

Stilstaan en parkeren

Laar=school straat & oprijlaan St Dimpnakerk afsluiten en ZEKER GEEN KISS & RIDE maken
Laar= schoolstraat: Motorvoertuigen (auto’s, vrachtwagens, bromfietsen, motorfietsen, edm.) bij het begin en einde van een schooldag een half uur niet toegelaten. Parkeerplaatsen tegenover de school definitief weg, ook zeker geen kiss & ride van maken, dat stimuleert mensen om terug met de auto door het Laar te rijden, een stadsschool als het St Dimpna heeft dit niet nodig. Een K&R creëert alleen maar weer meer gevaarlijke situaties. (desnoods alleen nog schoolbussen toelaten). Oprijlaan St Dimpna kerk: De laatste tijd staan hier heel veel auto's geparkeerd. Het probleem van het samenkomen van gemotoriseerd verkeer en zwakke weggebruikers wordt zo van voor de schoolpoort verschoven naar daar. Fietsers en voetgangers worden daar verdrongen door auto's. Veel mensen staan daar al lang op voorhand geparkeerd om zeker het dichtstbijzijnde plaatsje te hebben en laten dan bij lage temperaturen ook nog eens hun motor stationair draaien wat dan weer voor stank en luchtvervuiling zorgt (in een schoolomgeving nota bene....) . Die auto's moeten daar weg, dit is een doorgang voor voetgangers en fietsers die het gevaarlijke St Dimpnaplein willen ontwijken, maak het daar dan weer niet gevaarlijk door daar te gaan parkeren. Die plaatsen dienen voor begrafenisondernemers, trouwstoeten en minder validen die een kerkdienst willen bijwonen. Op andere momenten moet dit worden afgesloten met een mobiele afzetpaal.
Elke F.
0 0
Log in om te stemmen

Stilstaan en parkeren

Kiss and ride
Maak een kiss and ride achter de bushalte aan de kerk. Zo weer je de auto's uit het laar en maak je het veiliger voor de zwakke weggebruiker. Ouders die vroeger komen kunnen parkeren op de voorziene parking tegenover de Delhaize supermarkt.
Jan H.
0 0
Log in om te stemmen

Stilstaan en parkeren

Autovrij maken van de directe schoolomgeving bij start en einde van de school
Een autovrije zone voor de school zorgt voor een veilig gebied waarin de kinder van en naar school kunnen. In dit gebied is de concentratie van kinderen zo groot dat iedere auto een gevaar oplevert. Ook de hoeveel wagens en bijhorende uitlaatgassen zijn geen positieve omgeving voor onze kinderen! Er is in de directe omgeving een parking van de school waar plaats genoeg is om kort te parkeren en te voet de kinderen aan school af te zetten. De huidige situatie waar er door de auto's dan ook nog over de stoep wordt gekeerd is niet leefbaar! Door de werken die er nu zijn uitgevoerd is er een prachtige testcase opgezet die perfect werkt!
bert b.
0 0
Log in om te stemmen

Stilstaan en parkeren

eenrichtingsverkeer Laar
Eenrichtingsverkeer op het Laar met een kiss en ride verwerkt. Zo wordt het autoverkeer minder en zie je geen te gekke maneuvers. Nu is het Laar zogezegd doodlopend door werken maar dan zie je veel automobilisten die aan de schoolpoort gevaarlijke maneuvers maken door te keren. Ook voordien zag je gevaarlijke maneuvers en het zijn juist deze die onvoorspelbaar zijn voor onze kinderen. In welke richting laat ik liever over aan verkeersdeskundigen omdat zij de drukte en gevolgen op de wegen rondom de school kunnen inschatten.
An E.
0 0
Log in om te stemmen