Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Plaatsing speeltoestellen - eind augustus 2023

12-06-2023

Nog even wachten, maar de nieuwe toestellen komen eraan! De stad heeft de nieuwe speeltoestellen besteld bij de firma Sablo. De plaatsing staat eind augustus 2023 gepland. Stad Geel had gehoopt de speeltoestellen sneller te laten plaatsen, maar de firma laat weten dat vroeger niet lukt voor hen. Op de foto’s zie je hoe de kabelbaan en het boomplatform eruit zullen zien. In augustus zullen de oude speeltoestellen verwijderd worden. De stadsdiensten voeren aansluitend de rest van de werken uit zoals het plaatsen van een picknickbank. Wat mag je verwachten? We geven enkele schetsen mee:

luchtfoto

Wat vind jij van het ontwerp?

03-01-2023

Na het inspraakmoment op het speelplein in de Otterstraat, lees je hier de resultaten en het voorstel voor de herinrichting. In dit ontwerp zie je hoe we willen tegemoetkomen aan de vragen van de kinderen en de buren.  Dit is het voorstel: de petanquebaan en basketpaal blijven; de zitbanken en picknickbank worden vernieuwd; de grote bomen blijven, een klimboom wordt toegevoegd; er werd gevraagd om de goals te behouden, deze zullen verplaatst worden zodat er een logischer en compacter trapveld ontstaat. de top drie van de gevraagde speeltoestellen was een kabelbaan, boomhut en speel-klimtoestel, dit komt er allemaal. De stad vond een geschikte ruimte voor de kabelbaan. Rond de boom die het dichtst bij de zandbak staat, komt een verhoogd speelplateau als een combinatie van een (open) boomhut, glijbaan en klimelementen. Nog opmerkingen? Hieronder zie je enkele referentiefoto’s van de speeltoestellen. Wil je nog reageren op de voorstellen, doe dit voor 25 januari 2023 via deze link, via speelruimte@geel.be of telefonisch op het nummer 014 56 60 83.

Resultaten inspraakmoment 21/9/2022

28-09-2022

Heel wat kinderen, jongeren en volwassenen gaven op het inspraakmoment heel diverse ideeën voor het speelplein in de Otterstraat. Het is ook duidelijk dat het pleintje al vele jaren intens gebruikt wordt door de buurt, chiro en soms zelfs de school. Wensen De petanquebaan en de goals die er nu al zijn, wil men graag gewoon behouden. Of de basketpaal behouden moet blijven, kwam niet echt duidelijk uit de bevraging naar voor. De huidige picknickbank is totaal versleten. Deze is onmisbaar om samen te zitten, dus wordt een nieuwe picknickbank en zitbanken gevraagd. De grote bomen die het speelplein in de zomer ook van schaduw voorzien, worden erg geapprecieerd. Zij zorgen ook mee voor een natuurlijke en groene speelruimte. Speeltoestellen Bij de kinderen staan een speeltoestel, kabelbaan en boomhut in hun absolute top 3 met de kabelbaan duidelijk op de eerste plaats. Daarnaast geven kinderen aan dat ze willen klimmen, springen, glijden en schommelen/slingeren. Het is opvallend dat ook het natuurlijke/avontuurlijke sterk terugkomt in de wensen van de buurt. Een klimboom, lang gras, kleine heuvel worden hierbij het meest aangeduid als favoriete plekjes. Ook spelen in zand, een zandberg/zandbak en zelfs modder kwamen meermaals ter sprake.  Zelf nog een idee of reactie?  Wil je hier nog op reageren of een extra idee in de verf zetten? Tot woensdag 12 oktober kun je je idee of reactie nog ingeven. Daarna gaan we aan de slag om een voorstel uit te werken waarin zoveel mogelijk de wensen van de kinderen, jongeren en volwassenen verwerkt worden, binnen het voorziene budget. Dit voorstel wordt dan via deze website ook nog eens voorgelegd aan de buurt vooraleer het definitief wordt.  

Meer nieuws & activiteiten

Speelplein Otterstraat

Samen geven we vorm aan het speelplein in de Otterstraat. Op deze site vind je de stappen die al gezet zijn bij 'Nieuwsberichten'.

Speelplein Otterstraat

Deze campagne geeft buurtbewoners de kans om ideeën te geven over hoe zij het pleintje graag zien in de toekomst.