Skip to main content
home-page

Verkeersveiligheid

Hoe kunnen we de weg naast Mc Donalds veiliger maken voor de fietser?

13
1

Deze voorstellen werden reeds ingediend

Willekeurig
Populair
Recent
Duidelijke markering fietspad op fietspad zelf zodat de fietspad gebruikt w. Nu veel fietsers die inrijden vanuit Antwerpseweg en gewoon rechts van weg rijden
Peggy P.
0 0
lees meer
Oversteken met de fiets vanuit Steenovens naar fietspad Vogelzang verbeteren;
je kan vanuit Steenovens met de fiets niet op het fietspad geraken omdat de boordsteen er niet verlaagd is. Ook duidelijker aangeven dat hier een kruispunt is met oversteekplaats. Eventueel haaientanden schilderen in Vogelzang zodat het duidelijker is dat Steenovens voorrang heeft. Dit zou het veiliger maken voor fietsers vanuit Steenovens
Danielle H.
0 0
lees meer
Fietspad langs andere kant McDonalds (waar nu een gracht ligt)
Door een fietsdoorsteek te maken aan de andere kant van de McDonalds (waar nu een gracht ligt), moeten fietsers en voetgangers niet meer door het autoverkeer van en naar McDonalds. Dit fietspad zou bovendien aan de Antwerpseweg uitkomen net aan de lichten waarlangs de oversteek richting Klaverhei gemaakt kan worden.
Gert D.
0 0
lees meer
De doorgang naar de Vogelzang afsluiten voor auto's.
Het is gevaarlijk voor zowel fietsers als voetgangers; er komen heel vaak auto's te snel qua snelheid via deze doorgang naar de Vogelzang gereden, alsook wordt er geen rekening gehouden met de zwakke gebruikers als het overige verkeer in de Vogelzang, er wordt vaak geen voorrang gegeven vanuit deze doorgang Er zou bij de MC een betere infrastructuur moeten komen voor het verkeer, misschien éénrichting, zodat men er via de Antwerpseweg en in uit kan rijden ? Ook komt er via de Vogelzang veel vrachtverkeer welke dan op deze manier bij de MC gaan laden/lossen of zelfs even wat eten.
Wanda M.
0 1
lees meer
Maak van de Vogelzang eenrichting van Herentalseweg naar Antwerpseweg.
Wanneer er eenrichtingsverkeer zou worden ingevoerd in de Vogelzang in de richting Herentalseweg naar Antwerpseweg zou er al heel wat minder verkeer zijn in de Vogelzang gezien er heel veel sluipverkeer doorkomt van bestuurders die de verkeerlichten aan McDonalds en het kruispunt Antwerpseweg-Herentalseweg willen vermijden.
Nathalie B.
0 0
lees meer
fietspad
er is nu geen fietspad aanwezig. dit zorgt nu voor onveilige situaties met de auto's,er zou een fietspad moeten komen die rechtstreeks naar de bestaande verkeerslichten loopt.
Rudy C.
0 0
lees meer
Aanleg extra fietspad naast McDonalds
Tussen McDonalds en de bewoonde huizen (kant Q8 tanksation), ligt een vrij brede gracht. Als deze kan dicht gemaakt worden of overwelft worden zou hier een wandel/fietspad kunnen aangelegd worden. De fietsers komen dan niet meer over de kleine weg maar hebben een volledig afgezonderd stuk. Ook komen ze meteen aan de rechtse kant van het kruispunt om over te steken, vaak gaat de fietsende jeugd die naar Geel centrum moet nu via MCD en steken daar aan de linkse lichten over wat weer voor extra gevaarlijke situaties zorgt .
Glenn M.
0 0
lees meer
Mc Do
maak die straat enkele richting, dus inrijden vanuit Antwerpseweg, uit richting Vogelzang OF verplicht hen een UIT te maken richting handcarwash (onteigening?) zodat ook het uitverkeer richting Antwerpseweg kan gaan. Maak op de straaat naast MC Do een desnoods een afgebakende zone voor de fietser als extraatje
raf s.
0 0
lees meer
Straat afsluiten thv de Vogelzang
De Mc Donalds afsluiten van de Vogelzang, bezoekers van de Mc Donalds enkel toegang verlenen via de Antwerpseweg, zowel het aan en uitrijden. (evt een extra uitrit maken van de Mc Donalds naar de Antwerpseweg) Als dit praktisch niet haalbaar is, een groot verkeersbord plaatsen, opgepast voor fieters in BEIDE richtingen.
Steven V.
0 0
lees meer
Suggestiestroken voor fietsers steenovens-groententen
Rode suggestiestroken voor fietsers in de steenovens en groententen (poiel mag van mij ook). Dat het duidelijk is dat er veel fietsers passeren. Voor kinderen is het duidelijk waar ze mogen rijden en auto''s houden hopelijk er ook meer rekening mee.
Stien B.
0 0
lees meer
Iets met verkeerslicht in straat dat op rood springt gedurende x sec als men harder dan 50 rijdt. Ontmoedigen sluipverkeer.
Peggy P.
0 0
lees meer
Schoolstraat in Vogelzang van Herentalseweg tot Steenovens (in combinatie met plaatselijk verkeer cf voorstel bij sluipverkeer)
Een schoolstraat in de Vogelzang van de Herentalseweg tot de Steenovens. Door de parking van de school en het kerkplein volledig herin te richten, kan parkeren enkel nog via de Antwerpseweg. Ouders die hun kinderen willen afzetten met de auto kunnen dit enkel nog door via de Antwerpseweg het kerkplein en de parking op te rijden. De Vogelzang blijft volledig verkeersvrij dankzij de schoolstraat waardoor de kinderen (al dan niet begeleid) via een goede en veilige circulatie aan de heringerichte parking naar beide vestigingen kunnen van de school. Als op de huidige parking voor het grootste deel enkel parkeren voor maximaal 30min wordt toegestaan, blijft het plein ook multifunctioneel bruikbaar als speelruimte voor de schoolkinderen en de buurt. Het is meteen een kans om dit plein te verbeteren, vergroenen en multifunctioneler te maken voor bv sport en spel. Ik wil wel eens een ontwerpje maken, maar nu even geen tijd voor ;-).
DAAN J.
0 0
lees meer
Eenrichtingsverkeer
Eenrichtingsverkeer
Nic V.
0 0
lees meer