Deel op facebook
Ontdek het thema

Dit waren de projecten in de stemronde

Integration food truck

Breng je stem uit

't Origineel is een plaats waar mensen uit verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen organiseren en een brug kunnen slaan naar de lokale samenleving. We moedigen mensen aan om te participeren aan gezamenlijke initiatieven.

Heel wat verenigingen en hun achterban zoeken naar een laagdrempelige manier om mensen te laten participeren aan de samenleving. Ze willen hierbij de talenten van mensen inzetten om zich verder te kunnen ontwikkelen in de taal, de cultuur,.. Kortom een samenleving leren kennen.Het probleem is dat hiervoor niet zoveel kansen zijn. Vrijwilligersplaatsen voor anderstalige nieuwkomers zijn schaars. Vaak botsen mensen op taalgrenzen en/of angsten van een ontvangende samenleving.

't Origineel is er om collectief te zoeken naar kansen voor nieuwkomers. Dit is wat we doen, dit is de identiteit van deze koepelvereniging. We hebben zo al twee keer de kans gehad om deel te nemen aan het foodtruckfestival. Dit was een succes! Verschillende verenigingen en hun achterban kunnen zo op verschillende vlakken worden ingezet: organisatorisch talent, communicatief talent, kook talent, inrichting,... met 1 wagen kan je dus tegemoetkomen aan vele doelstellingen van 't Origineel.

Onze ambitie is om een foodtruck aan te kopen, te installeren en in de praktijk te gebruiken. Het is vernieuwend omdat deze foodtruck zal vormkrijgen en zal rondgaan onder de verschillende verenigingen. En zo een echt instrument tot participatie en integratie kan worden.

Ook het proces er naartoe is een middel op zich om aan de doelstellingen van 't Origineel te werken:

  • Aankoop foodtruck samen met de groep
  • Vernieuwen en gebruiksklaar maken van de foodtruck, samen met de groep en andere doelgroepen zoals bv studenten
  • De foodtruck is gebruiksklaar en kan per jaar op minimum 5 activiteiten worden ingezet in en om Geel
  • Er zijn minstens 7 verschillende verenigingen per jaar betrokken bij het project