Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Bekijk de projecten waarop gestemd kan worden. 

3 B's: bijen, bomen & bloemen

Vat je project kort samen.

De bijenhal op de site van de Astortoren voorzien we van bloemen, struiken en bomen, niet alleen als drachtplant voor onze bijen, maar ook als stilteplekje voor mensen die er nood aan hebben. Vanuit een ‘kijktunnel’ kunnen bezoekers de noeste werksters veilig aanschouwen.

Foto

Geef een uitgebreide beschrijving van je project:

In 2023 heeft Bijenbond ’t Geels bieke een bijenhal geplaatstop de site van de Astortoren, hartje Geel. De volgende stap is om de nabije omgeving van de bijenhal te voorzien van bloemen, struiken en bomen, niet alleen als drachtplant voor onze bijen, maar ook als stilteplekje voor mensen die er nood aan hebben.

In combinatie met een tiny forest met bij-vriendelijke bomen en struiken, een bloemenweide/plukweide, een bloembollenlint en een fruitgaard/voedselbosje moet dit leiden tot luwte-oases waar bewoners van onze voorzieningen maar ook mensen uit de ruime omgeving tot rust kunnen komen. Het gezoem van bijen en het zien van het af en aanvliegen van de diertjes doet mensen onthaasten en genieten van de natuur.

Om de veiligheid te garanderen willen we een ‘kijktunnel’ plaatsen van waaruit bezoekers de noeste werksters kunnen gadeslaan.

De bijenhal heeft ook nog nood aan een likje verf. We willen Geelse kunstenaars in spe inschakelen om ons gebouwtje te versieren met tekeningen gerelateerd aan de bijenwereld.