Skip to main content
home-page

Jullie bijdragen

Willekeurig
Populair
Recent
Hoe heb jij je migratie naar Geel ervaren?

Je kwam uit een ander land, een andere cultuur, een andere taal. Hoe heb je je aankomst in Geel ervaren, de eerste weken, maanden, het eerste jaar?

Wat zijn goede zaken die je hierbij hebt ervaren?

Wat maakte het moeilijk of waar liep je tegenaan? Wat zou dit kunnen verhelpen?

Patrick K.
0 0
Log in om te stemmen
Hoe kunnen (basis)scholen ouders met een migratieachtergrond beter betrekken bij de school?

Onderzoek wijst uit dat als ouders betrokken zijn bij de school en hun kind kind stimuleren om hun best te doen, de resultaten ook meestal beter zijn. Hoe kunnen scholen ouders met een migratieachtergrond beter betrekken bij de school? Hoe kunnen ze hun helpen om hun ouderlijke rol bij het helpen van hun kind met alles wat met de school te maken heeft te versterken?

Patrick K.
0 0
Log in om te stemmen
Ken je pleegzorg?

Weten jullie, volwassenen, dat wanneer je een jongere uit je familie of netwerk opvangt, je ondersteuning kan krijgen via pleegzorg? 
Weten jullie, jongeren, dat als je (tijdelijk) niet bij je ouders kan wonen en door familie of iemand die je kent, onthaald wordt thuis, je op pleegzorg beroep kan doen voor ondersteuning (bv ook pedagogisch)?
Weten jullie dat pleegzorg steeds op zoek is naar gezinnen, uit alle mogelijke gemeenschappen, om jongeren thuis te onthalen zo dat hun leefsituatie zo dicht mogelijk aanleunt bij dat van hun eigen gezin van herkomst als ze daar niet terecht kunnen?

ann v.
0 0
Log in om te stemmen
Wat zouden leerkrachten en scholen moeten doen, zodat agressief gedrag ten opzichte van leerkrachten en onderwijzend personeel stopt?
Wij merken meer en meer agressie-incidenten op in onze scholen waar wij geen raad mee weten. Een deel van die incidenten heeft te maken met het niet weten hoe omgaan met andere culturen. Hoe maken wij duidelijk wat voor ons respectvol gedrag in onze scholen en klassen betekent en wat is er nodig opdat alle ouders en leerlingen mee hun schouders zetten onder een schoolomgeving waar respect voor elkaar de basis is?
sofie D.
0 0
Log in om te stemmen
Ontdek ze allemaal

Stel je vragen!

27-02-2024

We willen een heleboel interessante, grappige maar ook wel gedurfde vragen verzamelen. Je mag dus ongegeneerd nieuwsgierig zijn! Het thema van de avond is de opvoeding van kinderen. Alle vragen die hiermee gelinkt zijn, mogen gesteld worden.

’t Origineel wil zo taboes en stigma’s doorbreken door te antwoorden op vragen van het publiek.

Omdat de avond live op een podium wordt gebracht, willen we de vragen vooraf verzamelen en verdelen onder de mensen van ’t Origineel. Ieder zal vanuit zijn eigen zijn, antwoord geven op de gekregen vraag. 

Vragen die niet beantwoord kunnen worden op deze avond worden? We doen ons best om ze schriftelijk te beantwoorden en de tekst online zetten na de avond.

Hoe stel je je vragen? Vragen doorgeven kan tot 2 april 2024 via dit platform. Als je nog nooit op dit platform bent geweest, moet je je eerst nog even registreren om je vraag in te dienen, dit duurt niet lang.  Enkel je voornaam en eerste letter van de achternaam verschijnt bij je vraag op het platform.   De vragen worden anoniem bezorgd aan de leden van ’t Origineel, zij zullen onderling de vragen verdelen Wat met de antwoorden? De leden van 't Origineel geven hun persoonlijke antwoorden, hun eigen mening. Het is geen statement of advies van ’t Origineel. Iemand anders zou de vraag anders kunnen beantwoord hebben. Het zijn geen politiek correct of wettelijk onderbouwde antwoorden. Maar je krijgt van deze Gelenaren oprecht te horen, hoe zij het zien of ervaren.
Meer nieuws & activiteiten

Schrijf je in!

We hebben stiekem heel veel vragen, die we niet altijd rechtstreeks durven te stellen. Op deze avond mogen we alle vragen die we hebben, voorleggen aan de vrijwilligers van ’t Origineel. Dat is een diverse groep van Gelenaren die migratieachtergronden hebben van over de hele wereld. Het thema van de avond is de opvoeding van kinderen. En heel wat vragen die hierover gesteld zijn, worden deze avond beantwoord. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan zeker in!

Ik schrijf me in

Durf te vragen

Tijdens 'Durf te vragen' krijg je een antwoord op je vragen over het thema 'opvoeding' door leden van 't Origineel.