home-page

Jullie bijdragen

Waauw, klimbomen? Een kabelbaan? Het klinkt allemaal fantastisch!!
Zelf heb ik een kleine tuin, en mijn 2 tienerzonen zouden zich echt kunnen uitleven als dit ontwerp tot leven zou komen. De uitvoering (insectvriendelijk, groen,klimbomen,kabelbaan....) spreekt tot de verbeelding. Ik ben PRO!
Trees D.
0 0
lees meer
Topontwerp! Super dat er rekening wordt gehouden met de wensen van de kinderen.
Extra positief: veel groen, schaduw, rustige plaatsen, natuurvriendelijk, ... De kids gaan zich super amuseren. En sommige ouders ook. Kleine opmerking, dit materiaal vraagt wel een zorgvuldig onderhoud om veilig te blijven.
Mathias N.
0 0
lees meer
Top kindvriendelijk ontwerp
Onze kinderen van 2 en 4 kijken enorm uit naar de aanlegging van het speelplein. Fijn te zien dat er is rekening gehouden met onze input: Speeltuigen voor de kinderen; schaduw en zitplekken voor volwassenen. Wij tellen alvast af naar de uitvoering hiervan.
Frih F.
0 0
lees meer
Super dat de keuze van de kids gevolgd worden ! Helemaal hun droom!
brit p.
0 0
lees meer
Mooi kind- en natuurvriendelijk plein
Heel leuk ontwerp! Fijn dat er rekening gehouden is met de input van de kinderen. Toffe speelelementen, onze zoon kijkt al uit naar de klimbomen! Misschien ook nog wat boomstronken om op de klimmen en klauteren hier en daar? (In afwachting tot de klimbomen groot genoeg zijn ;-) Goed dat er ook gedacht is aan groen en schaduw! We kijken er al naar uit om met onze buren gezellig buiten te zitten.
Joyce W.
0 0
lees meer
Blij met avontuurlijk speelterrein met natuurlijke schaduw
We vinden het fijn dat er in het ontwerp plaats in voor een natuurlijk ogend speelterrein en geen klassieke speeltuin. Schaduw is zeker welkom want zonder is het soms erg warm op het pleintje. Onze 2 aapjes (2,5 en 6) zullen alvast blij zijn met veel klim- en klautermogelijkheden en wij met een gezellig plaatsje om bij te praten met de buren.
Jeroen D.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

Bedankt voor jullie reacties! We gaan aan de slag!

12-10-2021

Tot en met 11 juli kon je reageren op het ontwerp dat de stad maakte met jullie inbreng van het participatiemoment op 19 mei. Het voorstel voor de inrichting van speelplein Heilig Hartplein kreeg nog heel wat aandacht, zelfs RTV pikte het op en maakte een reportage. We zijn opgetogen dat vele buren blij zijn met het groene natuurlijke ontwerp. Vooral ook de opmerkingen dat er rekening gehouden is met de wensen van de kinderen en dat ze er enorm naar uitkijken doet ons hart sneller kloppen want daar doen we het tenslotte voor.

Uiteraard zorgen bomen en meer groen ook voor meer onderhoud dan nu het geval is. De groendienst zal dit met veel zorg opnemen. Omdat het een natuurlijk pleintje wordt mag de begroeiing ook al eens wat (gecontroleerd) wilder staan zodat ook de bijen en andere insecten er mee van kunnen  genieten. De schaduw van de bomen zal ervoor zorgen dat het aangenaam vertoeven is op het plein. We bekijken zeker om enkele klimbomen te plaatsen, uiteraard zullen deze in het begin wel even tijd nodig hebben om te groeien en sterk te worden.

Wat de speeltoestellen betreft, gaan we zoals gevraagd en bevestigd door het merendeel van de reacties op zoek naar een kabelbaan en glijbaan die we op de heuvel kunnen plaatsen. Hiermee zullen zowel kleine als de iets grotere kinderen zich kunnen amuseren. Uiteraard staat veiligheid altijd voorop, de toestellen die we plaatsen zijn gekeurd en worden goed opgevolgd door onze diensten.

De aankoop wordt nu opgestart, zodra er duidelijkheid is rond planning en plaatsing zullen we de buren hier terug over informeren.

Meer nieuws & activiteiten

Heilig Hartplein

Samen geven we vorm aan het Heilig Hartplein. Op deze site vind je de stappen die al gezet zijn bij 'Nieuwsberichten'.

Lees meer

Heilig Hartplein Winkelomheide

Deze campagne geeft buurtbewoners de kans om ideeën te geven over hoe zij het pleintje graag zien in de toekomst.

Woensdag 19 mei van 13 tot 15 uur

Inspraakmoment buurtbewoners op het plein zelf

20 mei 2021

Start verwerking resultaten en uitwerking voorstel

29 juni 2021

Stad communiceert uitgewerkt voorstel naar buurtbewoners

Najaar 2021

Project wordt uitgevoerd