Hoe kan ik deelnemen aan het (online) participatieproces?
Waarom dit online platform?
Oorspronkelijk was het de bedoeling om enkel fysieke participatie te organiseren. De coronacrisis van de afgelopen 2 jaar heeft ons echter geleerd om ook volop in te zetten op een digitaal participatieplatform om zoveel mogelijk mensen de kans te geven hun mening kenbaar te maken.
Hoe ga je best te werk?
- Lees eerst de doelstellingen van het project door.
- Als je je idee wilt doorgeven, dan moet je je eerst op het platform aanmelden of registreren. Heb je je al vroeger geregistreerd voor een ander project, dan kun je je nu met dezelfde gegevens terug aanmelden.
- Geef je ideeën door over een of meerdere veiligheidsthema's. Je ziet ook de ideeën van andere burgers. Je kunt dan beslissen om te stemmen en/of te reageren op een ander idee of zelf een idee te plaatsen. Nadien kun je je opmerking eventueel delen via social media. Andere mensen kunnen ook reageren of stemmen op jouw idee.
Hoe lang loopt de participatieperiode?
Het participatieplatform zal gebruikt kunnen worden om ideeën door te geven tot 27 februari 2023.
Zie je dat iemand anders hetzelfde idee al ingaf?
Dan kun je in plaats van het idee zelf ook nog eens in te geven stemmen op dat idee. Zo krijgt de stad ook een idee hoeveel mensen zich achter een idee of opmerking scharen. Je kunt een idee ook op sociale media delen en je vrienden oproepen om op jouw idee te stemmen of zelf ook hun idee in te geven.
Wat gebeurt er met mijn idee?
Na een eerste selectieronde kun je meestemmen op de projecten. De beste projecten worden opgenomen in het nieuwe maatschappelijk veiligheidsplan van de stad Geel. De uitvoering van dat plan vindt plaats tussen 2024 en 2026.