home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Zwakke weggebruikers

Hoe kunnen we omgaan met het vele voet- en fietsverkeer tussen de 2 scholen?
8
0

Deze voorstellen werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent

Zwakke weggebruikers

Ingang en uitgang van de school verplaatsen
De ingang van de school enkel openstellen aan de achterzijde, dus thv de kerk. Veel veiliger, kinderen kunnen niet zomaar het fietspad oplopen en er gaan meer ouders thv de kerk parkeren. Parking éénrichting maken, enkel via Vogelzang erop, via Antwerpseweg af.
Steven V.
0 0
lees meer

Zwakke weggebruikers

Autoluwe straat
Als de straat autoluw kan gemaakt worden zal ook de veiligheid van deze verplaatsingen sterk verbeteren, er is een voldoende breed fietspad dat moet volstaan. Het is het vele verkeer dat vaak voor gevaarlijke situaties zorgt.
Glenn M.
0 0
lees meer

Zwakke weggebruikers

fietsstraat inrichten zoals in Geel centrum eventueel gecombineerd met éénrichtingsverkeer voor auto's; dan kan de huidige fietspad dienen als breed voetpad
Danielle H.
0 0
lees meer

Zwakke weggebruikers

Paaltjes die automatisch uit straat naar boven komen op einde Vogelzang aan Herentalseweg zodat straat daar afgesloten is, met bord andere kant Vogelzang dat oplicht en doodlopende straat meldt. Zo geen doorgaand verkeer tijdens school start en einde.
Peggy P.
0 0
lees meer

Zwakke weggebruikers

ingang school Vogelzang 64 verplaatsen
De in en uitgang van de school geeft direct uit op het fietspad. Ook de ouders staan er te wachten op hun kinderen. Ik zou de ingang van de school verplaatsen naar de kant van de parking. Dan kan een deel van de parking heraangelegd worden als zone voor ''zwakke weggebruiker''; dit gaat de drukte voor de school en chaos voor de school en parking deels verlichten; op deze wijze gaan misschien ook meer ouders hun wagen parkeren op de parking aan de kerk ipv op de parking naast de school, wat zorgt voor minder auto''s in Vogelzang.
Danielle H.
0 0
lees meer

Zwakke weggebruikers

Voorzie een degelijke voet- en fietspad aan beide kanten van de weg zodat de leerlingen van beide scholen elkaar niet steeds dienen te kruisen.
Indien de straat 1-richting zou worden, zoals door velen reeds wordt voorgesteld zou er ruimte zijn om aan beide kanten van de weg een degelijke voet- en fietspad te maken, zodat de kinderen van beide scholen elkaar niet telkens zouden moeten passeren.
Nathalie B.
0 0
lees meer

Zwakke weggebruikers

Een éénrichtingsstraat en duidelijkere markeringen
Door een éénrichtingsstraat gaat het denk ik al een pak rustiger worden in de straat, is het ook overzichtelijker voor de zwakke gebruikers; tevens zouden er betere markeringen/kleuren moeten komen op de voet en fietspaden ? voor veel mensen is het blijkbaar nog altijd niet duidelijk dat het een voet en fietspad is, want er wordt ook op de straat gefietst.
Wanda M.
0 0
lees meer

Zwakke weggebruikers

Sensibilisatie
Fietsers horen of mooie fietspad in Vogelzang. 70% fietst NIET op het fietspad maar op de rijweg. Afsluiten verkeer vanuit Vogelzang naar t pleintje en alles wordt veel, veel veiliger! Niet parkeren in een bepaalde zone voor de grote school. Auto's steken gewoon voorbij over het fietspad anders, levensgevaarlijk, dus niet parkeren!
raf s.
0 0
lees meer