Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

TOKO ziet het levenslicht

We vroegen aan alle 3de, 4de, 5de en 6de leerjaren van de Geelse scholen om hun Geelse kinderrechtenheld te tekenen. Op basis van al deze mooie ideeën zagen zelfs twee helden het daglicht: Vink en Vox.  Nu de boerderij op de Bogaard een andere invulling kreeg en ambassadeur werd van erfgoedrassen, vonden Vink en Vox het een goed idee om samen met de kleuters en de kinderen van de lagere school op zoek te gaan naar een boerderijmascotte. Ook de konijnen op de boerderij en boer Hans en Fientje zochten zich suf naar een geschikte naam voor een mascotte. In onderstaand filmpje, gemaakt door de leerlingen van de afdeling Dierenzorg, vroegen ze hulp aan de Geelse kinderen.

Ondertussen heeft onze mascotte, mede dankzij de input van de kinderen, een naam gekregen. Vanaf nu zal TOKO, een fiere stoere haan van het erfgoedras 'Kempens hoen', ervoor zorgen dat alles vlot verloopt op de boerderij. Minister van jeugd, Benjamin Dalle, bracht op zaterdag 13/11/21 een bezoek aan de Bogaard in het kader van het label kindvriendelijke stad dat Geel in 2020 behaalde.

Dit bezoek was meteen de uitgelezen kans om onze mascotte, samen met de kinderen van de Kindergemeenteraad, officieel te onthullen. Meer info over het bezoek van minister Dalle lees je in dit nieuwsbericht.

Bekijk ook zeker onderstaand filmpje waarin getoond wordt hoe TOKO tot stand kwam. Met uitdrukkelijke dank aan de leerlingen van KOGEKA, afdeling lassen/constructie (5de -6de jaar), voor deze knappe realisatie van onze stoere boerderijmascotte.